Mindfulness

praktijk voor adem- & ontspanningstherapie | mindfulness

Mindfulness betekent simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Uit deze woorden spreekt openheid. Aandachtigheid richt zich vooral op opmerken. Dit is iets anders dan ‘aandacht’ en ‘concentratie’, waarbij je je richt op één onderwerp.

Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger

Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die tot somberheid en angst leiden. Je kunt beter je grenzen bewaken.

Mindfulness is dus een manier om met aandacht te leven. Het helpt je bewust om te gaan met spanning, stress, pijn. Je ontdekt dat je emoties, spanning, pijn makkelijker kan loslaten.

De mindfulnesstraining is een groepstraining en bestaat uit acht weken met wekelijkse sessies van tweeënhalf uur. Als deelnemer krijg je thuiswerkopdrachten die per dag een uur oefentijd kosten.