Craniosacraal Therapie

Cranio Sacraal therapie

Als tweedejaars student en ervaren therapeut bied ik daar waar het van toegevoegde waarde is, de behandelingen vanuit de Cranio Sacraaltherapie aan.

Craniosacraal ritme:

 De therapie gaat ervan uit dat er een ritmische beweging is in het craniosacrale systeem, die wordt veroorzaakt door de productie en absorptie van cerebrospinaal vocht. Ik gebruik mijn handen handen om dit ritme te voelen en eventuele onregelmatigheden te identificeren.

Toepassingsgebied

Craniosacraaltherapie wordt gebruikt bij een breed scala aan aandoeningen, waaronder hoofdpijn, rugpijn, stressgerelateerde problemen, slaapstoornissen en sommige neurologische aandoeningen. Het wordt ook soms toegepast bij zuigelingen en kinderen.

Zachte aanraking

 Craniosacraaltherapie maakt gebruik van zeer lichte, niet-invasieve aanrakingen. Ik plaats mijn handen op verschillende delen van het lichaam, meestal het hoofd, de wervelkolom, en het bekken, om eventuele blokkades of spanningen te identificeren en vrij te maken

Ontspanning en zelfhelend vermogen

Door het verminderen van spanning en het stimuleren van het zelfhelende vermogen van het lichaam, streeft craniosacraaltherapie naar het verbeteren van verschillende gezondheidsaspecten, waaronder pijn, stress, en emotionele spanning.